Helyem a könyvtárban...

Kreatív Szarvasi Kamaszportál

Legfrissebb hírek

IFI - Új Ifjúsági Közösségi Tér a Városi Könyvtárban

Bővebben...Látogass el személyesen és fedezd fel a frissen útjára induló könyvtári terünket, az IFI-t: a kifejezetten fiatalok számára kialakított Interaktív Független Ifjúsági közösségi helyet. Itt szabadon találkozhattok függetlenül az iskolai vagy otthoni kötöttségektől, beülhettek beszélgetni, zenét hallgatni, újságokat lapozgatni, társasjátékokat játszani.


Fontos számunkra a véleményed! Szívesen fogadjuk ötleteidet a hely berendezésével, programjaival kapcsolatban.

Bővebben...

Ember és Könyv fotópályázat eredményhirdetés

Bővebben...Az eseményt Baginé Tóth Erika könyvtárvezető és Czesznak Zsolt könyvtári dolgozó nyitotta meg – utóbbi a pályázat koordinátoraként szólt a megjelent közönséghez, illetve a pályaműve(ke)t beadott amatőr fotósokhoz. A műveket szakavatott zsűri értékelte, melynek tagjai között idén is köszönthettük Korbely István festőművészt, Szuhaj György művészt, rajztanárt, illetve a díjátadóról igazoltan távol maradt Bakula János fotóművészt.

Bővebben...

Iskolád könyvtára: tudásod központja - könyvtárhasználati vetélkedő

Bővebben...

Az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja ad alkalmat minden év őszén a városi könyvtárhasználati vetélkedő megrendezésére, amelyen felső tagozatos csapatok tölthetnek együtt egy játékos délutánt  a Városi Könyvtárban. A november 13-i rendezvényen Szarvas általános iskolái közül a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda, a Székely Mihály Intézmény Általános Iskolája, a Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Diákotthon, és - idén először - a Gál Ferenc Gyakorló Általános Iskola vett részt 1-1 csapattal.  

 

Bővebben...

Vetélkedő - A Berlini Fal és a Vasfüggöny lebontásának 25. évfordulóján

Bővebben...2014-ben emlékeztünk meg a Berlini fal és a Vasfüggöny lebontásának 25. évfordulójáról. Ennek jegyében megszerveztük Európai Uniós középiskolás vetélkedőnket. A Városi Könyvtár a Békés Megyei Europe Direct által támogatott pályázata keretében előadással egybekötött vetélkedőre hívta a város középiskolásait 2014. november 4-én (kedd) 14 órától a Városi Könyvtár olvasótermébe.

Bővebben...

Rumini olvasótábor - negyedik nap

Bővebben...

A Nagy utazás

A tábor utolsó napján végre igazi hajóra szálhatott a csapat, igaz nem a Szélkirálynőre, hanem a Katalin II. fedélzetére. Demeter István hajóskapitány, mint Bojtos Benedek, vezetésével szálltak „tengerre” a matrózok. Az út az induló kikötőtől egészen a Vízi Színházig tartott, a kapitány úr engedélyével akár az is átvehette az irányítást, aki még sose kormányzott hajót. Sárkányok helyett ezúttal egy csapat napozó teknős őrizte a folyót, de inkább aranyosak voltak, mint rémségesek. „Bojtos Benedek”-nek egy igazi Rumini-címerrel köszönte meg az utat a társaság annak a reményében, hogy egyszer újra vízre szállhatnak majd, akár főhősünk a Ragacs-tengeren.

A könyvtár idei olvasótábora ezennel a végéhez érkezett, reméljük kellemes emlékeket őriz majd a kis csapat erről a négy napról, bízva benne, hogy jövőre újra találkozunk és belebújhatunk esetleg egy másik történet szereplőjének bőrébe is.

Bővebben...

Rumini olvasótábor – harmadik nap

Bővebben...A tábor harmadik napjának délelőttjén kis csoportunk ezúttal a szarvasi Napraforgó Alkotóházból hívott vendégeket fogadta a fedélzeten. A tegnapi vetélkedőt kipihenve ezúttal kézügyességükre volt szükségük a lelkes matrózoknak, Maglóczki Bence irányításával megismerkedhettek a makramé, illetve az origami hajtogatás technikájával. Mindenki elkészíthetett egy saját kishajót, de aki akart, darumadarat is hajthatott a színes papírokból. Amíg a csapat kreatív ügyességeit fejlesztette, Szklenár Éva egy kisebb árbócnyi felületre rajzolta elő a kalóztérképet, illetve a történet legfontosabb szereplőit, melynek kiszínezését már a csoport tagjaival együtt fejezte be. A holnapi utolsó napra, ha kicsit festékesen is, de lelkesen készül a brigád, hiszen nem mindennapi utazás vár rájuk…

Bővebben...

Rumini olvasótábor – második nap

Bővebben...Eljött a nap, amikor a három matrózcsapat összemérhette tudását, felkészültségét és talpraesettségét. Az öt különböző mesebeli helyszínen, játékos feladatokkal, ügyességi akadályok legyűrésével gyűjtögethették a pecséteket, melyekkel megbirkózott mind a három csapat, a Szélkirálynő, a Fabatkák és az Ürgematrózok legénysége is. Mindenki más-más téren jeleskedett, volt aki a jelenetek eljátszásában nyújtott remek alakítást, volt aki a sárkány legyőzésében vitézkedett, és volt aki kézügyességét csillogtatta mind a puzzle-ok kirakásában, mind a Rumini képek megalkotásában. Minden – kalózokat is megszégyenítő - résztvevő emléklappal, ajándékokkal és egy nem mindennapi élménnyel gazdagodott.

Bővebben...

Rumini olvasótábor - első nap

Bővebben...A mai napon indult olvasótáborunk a gyerekkönyvtárban, ahol Berg Judit: Rumini című gyermek regényét dolgoztuk fel. A szereplők felelevenítése után a részletes tartalom ismétlésére került sor, így minden résztvevő visszagondolhatott olvasmány élményére. A regényben szereplő varázsszerek kézzel fogható formában is megjelentek a "varázsdobozból". A másnapi vetélkedő csapatait megalakítottuk, így holnapra már csak a csatakiáltás és a rajt maradt hátra...   

Bővebben...

Videók

Könyvajánló videók
Kreatív videók

Könyvtári információk

Nyitva tartás:

               8.30 - 18.00

Szerda:  14.00 - 18.00

Szombat: 9.00 - 14.00


5540 Szarvas, Vajda P. u. 26., Pf. 108.

Tel.: 66/312-745
Fax: 66/216-130
Email: olvasoszolgalat@szarvasnet.hu

WEB: www.konyvtar-szarvas.hu

Jelen vannak:

Oldalainkat 12 vendég és 0 tag böngészi

Látogatóink

6.png3.png0.png9.png6.png
2018. december 17. hétfő