Helyem a könyvtárban...

Kreatív Szarvasi Kamaszportál

Beszámoló az Iskolai Közösségi szolgálat tevékenységéről

Nagy örömünkre ezúttal sem volt hiány jelentkezőkben, hiszen idén 9 tanuló töltötte nálunk önkéntes szolgálatát, és kivétel nélkül mind teljesítette a számukra előírt óraszámot.
Mi az alábbi hat elvégzendő feladatkörrel vártuk őket:
1 fő a nyári olvasótáborban segédkezett.
6-an állományvédelmi munkát végeztek- ebből 2 fő könyvvédő tokot hajtogatott, mappákba csomagolta a dokumentumokat, valamint a műanyag könyvjelzőket cserélte ki a Régi Gyűj-teményben, 4 fő könyveket címkézet a felnőtt és a gyermekkönyvtár gyűjteményében.


2 fő helytörténeti dokumentumokat szkennelt, valamint részt vettek különféle gyermek-könyvtári programokban, (társasjátékozás, papírszínház, diavetítés), valamint a Törpi Könyv-kuckóban is segédkeztek.

Mindenki megismerkedett a könyvtár ifjúsági portáljával.
Összesen 192 órában segítették munkánkat.
Négyen a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumból, ketten a Békéscsabai Andrássy Gyula Gim-náziumból, ketten a Horváth Mihály Gimnáziumból, egy tanuló a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakközépiskolából érkezett.
Kérdőívet is kitöltöttek, mely által megbizonyosodhattunk abban, hogy intézményünk to-vábbra is megfelelő helyéül szolgál az ifjúsági közösségi szolgálatot teljesíteni kívánó fiatalok számára.
Íme néhány vélemény:
1. Sok élményt szereztem az itt végzett tevékenységem közben, a legjobban a gyerekekkel való foglalkozás tetszett.
2. Jó volt pár régi könyvet kézbe venni, az is tetszett, hogy nem volt nagyon kötött a mun-ka.
3. A könyvtárban sok új embert megismertem, úgy érzem sikerült jó kapcsolatot kialakítani mindenkivel. A digitalizálási munka folyamán számítógépes ismereteim tovább bő-vültek, megismertem olyan új programokat, melyeket eddig nem használtam.
Mindenkinek ajánlom, hogy itt végezzék a közösségi szolgálatot, hiszen sok érdekes feladat és egy jó közösség vár rájuk.
4. A régi könyvgyűjtemény nagyon tetszett, élmény volt megnézegetni és rendezgetni a több száz éves könyveket. Nagyon jól éreztem magam itt a közösségi szolgálat alatt. Mindenki nagyon kedves és segítőkész volt.
5. Segíthettem a régi könyvtárban a könyvekben lévő címkéket kicserélni. Könyvvédő borítót gyártottam, ami nagyon tetszett.
6. A könyvek felcímkézésével foglalkoztam, ami sok türelmet, pontosságot igényelt, ennek ellenére nagyon élveztem a munkát. Tavaly már volt alkalmam betekinteni a könyvtári életbe, amikor gyerektáboros segítőként vettem részt. Jó volt visszatérni a már ismert közösségbe.

comments

Videók

Könyvajánló videók
Kreatív videók

Könyvtári információk

Nyitva tartás:

               8.30 - 18.00

Szerda:  14.00 - 18.00

Szombat: 9.00 - 14.00


5540 Szarvas, Vajda P. u. 26., Pf. 108.

Tel.: 66/312-745
Fax: 66/216-130
Email: olvasoszolgalat@szarvasnet.hu

WEB: www.konyvtar-szarvas.hu

Jelen vannak:

Oldalainkat 5 vendég és 0 tag böngészi

Látogatóink

6.png3.png0.png9.png6.png
2018. december 17. hétfő

Close